Home
Even voorstellen

 

Aarden
Affirmatie
Alternatieve geneeswijzen
Aura
Celctic

Chakra's

Dimensies
Dromenvangers
Edelstenen
Elementen
Engelen

Gedichten

Heilige geometrie
Indigo's
Innerlijke kind
Kaarsje branden
Kaartje trekken
Karma
Kleurentherapie
Kriya yoga
Levensenergie
Maanfasen 2009
Meester essences
Mandala's
Mantra
Meditatie
Negatieve entiteiten
Paranormaal
Reincarnatie

Zelfbewustzijn

Dierengeneeswijzen
Dieren healen
Mijn soulmates
Regenboogbrug

 

Gastenboek
Lucis kids
Contact

                

 

De maan geeft zelf geen licht. De maan weerkaatst alleen het licht van de zon. De maan draait om de aarde in 27,3 dagen. De zon verlicht alleen dat deel van de maan dat naar de zon gekeerd is. De andere helft is donker.
Als de aarde tussen de zon en de maan staat, zien we de maan precies helemaal verlicht. Het is dan volle maan. De maan is eigenlijk maar ťťn nacht echt vol, want een dag later is ze al weer een stukje verder in haar baan om de aarde.
Staat de maan, gezien vanaf de zon, naast de aarde, dan zien we een halve maan. Dan heb je een wassende maan (eerste kwartier) of van afnemende maan (laatste kwartier).
Staat de maan tussen de aarde en de zon dan is alleen de achterkant van de maan verlicht. Die zijde kunnen we vanaf de aarde niet zien. Het is ís nachts dan Ď maanloosí. Dat heet nieuwe maan.Bij een maansverduistering valt de schaduw van de aarde op de maan.

 

Donkere maan of zwarte maan

 Deze maanfase kun je niet zien omdat de maan niet belicht wordt door de zon. Deze maanfase is goed voor meditatie en in jezelf gekeerd te zijn om iets te overdenken. In de drie dagen voor de Nieuwe maan, zullen de meeste heksen geen magisch werk doen.

 

  Nieuwe maan. ( 0-45 graden voor de zon)


De maan is niet te zien of je ziet een dunne sikkel verschijnen aan de rechterkant. Deze maan komt op met zonsopgang en gaat onder met zonsondergang. Ze is dus het beste te zien vlak voordat de zon onder gaat. De energie van de nieuwe maan is die van de lente. Het is een goede tijd om iets nieuws te beginnen. Of dat nu een project is of een relatie. Je kunt je impulsief voelen en vol van nieuwe ideeŽn.
Deze maankracht blijft twee dagen voor en twee dagen na de exacte dag.
Rituelen rondom nieuwe maan houden transformaties in
Gebruik deze maan voor werken in je tuin, het zoeken naar nieuw werk en ook naar een nieuwe liefde
Drie dagen na de nieuwe maan gebruik je de maankracht om emoties te verwerken en om nieuwe zakelijke projecten op te zetten en voor de dieren.
Associatie: zaad.
 

  Wassende maan. (45-90 graden)


De maan is aan de rechterkant voor een kwart verlicht. Ze komt halverwege de ochtend op en gaat halverwege de avond onder. De fase waarin de maan Ďgroeití, het rechter gedeelte van de maan is verlicht terwijl aan de linkerkant nog een (klein) deel zwart is. De periode duurt van zeven dagen na de nieuwe maan tot drie dagen voor volle maan.
Deze fase wordt gebruikt om alle magie te versterken die door zijn werking iets aan moet trekken..Bij wassende maan heb je een uitstekende periode voor herstel, nieuwe kansen, moed en nieuwe energie. Goede tijd om creatieve dingen te doen, te trouwen en rituelen te doen voor vriendschap, liefde, succes, voorspoed, gezondheid en werk.
De wassende maan symboliseert het punt in je leven dat je je realiseert dat je een eigen identiteit hebt en dat je de dingen op je eigen manier kunt vormgeven. Je zult het belangrijk vinden om je eigen menig te uiten.
Je wordt je meer bewust van wat je wel en niet wil.
Assosiatie: ontspruiten

  Eerste kwartier (90-135 graden)


De rechterhelft van de maan is verlicht. Ze komt op rond het middaguur en gaat rond middernacht onder.
Je plannen zullen zich makkelijk ontplooien, maar je neemt ook gauw teveel hooi op je vork. In deze tijd kun je tegenstand ervaren, welke niet negatief hoeft te zijn. Denk maar aan het maken van vuur: om het te laten branden heb je een vonk nodig, die alleen ontstaat door wrijving.
Het is de tijd om je ideeŽn vorm te geven en mogelijke problemen op te lossen.

Associatie: groei.

 

  Gibbous maan.(135-180 graden)


Driekwart van de maan is nu verlicht. Ze komt halverwege de middag op en gaat halverwege de nacht onder. Een tijd van het begrijpen waarom je een bepaalde actie hebt ondernomen. Je ziet details en zet de puntjes op de i. Je bent nu meer intellectueel bezig. Tijdens het eerste kwartier was het meer intuÔtief.
Associatie: knop.

 

  Volle maan. (180-225 graden)


De maan is volledig verlicht. Ze komt op rond zonsondergang en gaat onder bij zonsopkomst.
De climax. Nu zie je de resultaten van je werk en krijg je antwoorden op je vragen. Dit kan resulteren in extreme ervaringen. Wat je voelt zal je buiten je geprojecteerd zien. De aarde staat nu tussen de zon en de maan in. Aan beide kanten wordt er kracht uitgeoefend. De truc zit hem in het vinden van een balans. .
Deze fase van de maan wordt gebruikt om energie op te nemen en in voorwerpen, zoals kristallen of water, vast te leggen. Een prima tijd om een rite te doen ten behoeve van creativiteit en vruchtbaarheid. Het meeste magische werk wordt bij volle maan gedaan omdat de kracht van de magie dan op zijn hoogtepunt is. Daarnaast heeft elke volle maan een eigen thema dat je kunt vinden in de maankalender. Voor het Ďopladení van kristallen en oliŽn is de volle maan het meest geschikt, legt de stenen of oliŽn gewoon buiten, bij voorkeur op een plekje vanwaar de maan te zien is.Tijdens volle maan heb je een actieve fase. Iedereen heeft het druk: Meer ruzies, dronken mensen, geboortes. Genezingsprocessen verlopen traag, vriendschappen lopen slecht, mensen slapen slecht. Helderziende hebben een goede tijd, dromen worden duidelijker. 
Associatie:bloesem.

 

  Afnemende maan.(135-90 graden achter de zon.)


Driekwart van de linkerhelft van de maan is verlicht. Ze komt halverwege de avond op en gaat halverwege de volgende ochtend onder. Afnemende maan de fase waarin de maan weer Ďkrimptí, het linker gedeelte is nog verlicht, maar wordt steeds kleiner terwijl het zwarte gedeelte steeds groter wordt.
Deze fase van de maan wordt gebruikt om magie te versterken waarvan de werking iets uit je leven weg moet houden.
Afronden van zaken. Nu je de lessen hebt geleerd wil je ze delen. Behoefte om er over te praten.
Deze periode is goed om dingen af te stoten of dingen af te sluiten, net als de maan afneemt. Deze maanfase ontstaat 3 tot 7 dagen na volle maan. Goede tijd om te beginnen met lijnen of te stoppen met roken. Sluit slechte relaties af en verwijder negatieve gedachten uit je leven, stop met slechte gewoontes. Afronden van zaken.
Assosiatie: vrucht.

 

  Laatste Kwartier. (90 - 45 graden)


De linkerhelft van de maan is verlicht. Ze komt op rond middernacht en gaat rond het middaguur onder. Je analyseert de gedane zaken en doorziet je persoonlijke proces daarin.
Associatie: oogsten.

    


          Balsemieke Maan (45 - 0 graden)


De sikkel wordt steeds kleiner en is uiteindelijk niet meer te zien.
Ze komt halverwege de nacht op en gaat halverwege de middag onder.
Er bestaat nog een woord voor deze maanfase - Karma. Geleerde lessen pas je toe in het dagelijks leven. Indien je de lessen niet hebt geleerd, geen actie hebt ondernomen die paste in de eerste zeven fasen, kun je niet verder. Het is de tijd om het verleden los te laten.
Associatie: composteren.