Home
Even voorstellen

 

Aarden
Affirmatie
Alternatieve geneeswijzen
Aura
Celctic

Chakra's

Dimensies
Dromenvangers
Edelstenen
Elementen
Engelen

Gedichten

Heilige geometrie
Indigo's
Innerlijke kind
Kaarsje branden
Kaartje trekken
Karma
Kleurentherapie
Kriya yoga
Levensenergie
Volle maan schema
Meester essences
Mandala's
Mantra
Meditatie
Negatieve entiteiten
Paranormaal
Reincarnatie

Zelfbewustzijn

Dierengeneeswijzen
Dieren healen
Mijn soulmates
Regenboogbrug

 

Gastenboek
Lucis kids
Contact

                

 

Chakra's      

Chakra betekent in het sanskriet 'wiel' of 'schijf'. De chakra wordt ook wel omschreven als een wielvormige draaikolk waarin verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen of tegenkomen.
Door de rotatie van de chakra's wordt energie aangetrokken en weer af gegeven, in een voortdurende energie-uitwisseling met de kosmos.
De Chakra's dienen als ontvangststations, transformatoren en verdelers van de Prana, (levensenergie). Daardoor kunnen wij bestaan.

Ondanks dat het hele lichaam vol zit met deze chakra's werken we vaak alleen met de 7 grote chakra's

Is er nu een chakra die niet goed functioneert, en dus te weinig energie opneemt of te actief is en teveel energie opneemt of afgeeft, dan ontstaat een onbalans tussen de chakra's onderling die tot een ziekte kan leiden. Dat kan zijn een gebied of orgaan in het lichaam op de plek waar de chakra zich bevindt. Bij de mens liggen deze hoofd chakra's langs de ruggengraat, in totaal zeven. (er zijn er meer). De chakra's twee tot en met zes verschijnen zowel aan de voor als de achterzijde van het lichaam, waarbij de voorzijde het emotionele functioneren van de mens vertegenwoordigt en de achterzijde de wilsfunktie. Het zijn elementaire energiecentra die zich in het lichaam van de mens bevinden. Op het fysieke vlak corresponderen de chakra's met zenuwknopen en de endocriene klieren.Het etherische lichaam trekt via de zonnevlecht chakra levensenergie uit de zon aan en via de basis chakra uit de aarde.

De chakra's draaien allemaal hun eigen kant op en hebben allemaal hun eigen functie, u kunt zich wellicht voorstellen dat als er een chakra dus door bijv. een vervelende gebeurtenis een andere kant op gaat draaien dit allerlei vervelende gevolgen kan hebben en men er zelfs lichamelijk of geestelijk ziek van kan worden. Als 1 chakra vastloop lopen er vaak meerdere vast omdat het een soort wielen zijn, (als er in een klokje een wieltje vastloopt is vaak het hele klokje kapot of lopen er meerdere wieltjes vast)

In een gezond lichaam kunnen de afzonderlijke energiekringen ongehinderd stromen. Ziekte betekent volgens deze opvatting een blokkade van een of meer chakra’s.

Lichaamsklachten of psychische belastingen brengen het energiesysteem van mensen uit balans.

Om het evenwicht te herstellen, moet worden vastgesteld in welke chakra de blokkade zit.
Een blokkade is een draaideur naar je innerlijke leven. Als je blokkade weg is, is je deur naar je innerlijk weg. Een blokkade is een hulpmiddel om iets te leren. Dit is de reden dat je juist zuinig moet zijn op je blokkades. Op het moment dat je geleerd hebt wat je moet leren gaat vanzelf je blokkade weg.